Aasiahõnguga toit, mida saad vastavalt oma eelistusele täiendada erinevate köögiviljadega. Vali Sulle sobiv vürtsikuse aste või pane ennast proovile!
Serveeri riisi või nuudlitega.
Läätsed ei pruugi olla igaühe lemmikud, kuid see supp annab neile veel ühe võimaluse. Läätsed on kiudainerikkad ja sisaldavad palju rauda ja teisi mikroelemente. Üks paremaid lahendusi saada kvaliteetset valku! Nagu ikka supiga – tee topeltkogus, sest seda on mugav soojendada.
Krõbedad lillkapsa”nagitsad” klassikalises magushapukastmes maitsevad ehk kõige paremini valge riisisga, kuid proovi vahelduseks ka täisterariisi, hirssi või kinoad.
Sobib hästi ka suuremale seltskonnale pakkumiseks.
Maitsvaid kapsarulle saab edukalt teha ka ilma lihata. Varu natuke rohkem aega, et saaksid rahulikult meisterdada – su pingutus on seda väärt!
Katseta erinevate täidiste ja kastmetega ja avastad, et need on
su elu parimad kapsarullid.
Kui oled kartulit juba igal võimalikul viisil valmistanud , siis proovi seda lihtsat vaheldust. Sobib lisandiks paljudele toitudele ja maitseb ka neile, kes kartulit väga ei armasta.
Väga lihtne valmistada ka algajale söögitegijale.
Suitsutofu on nii geniaalne leiutis, et viib lihtsalt keele alla!
Kui sul juhtumisi on suitsuahi, siis parima suitsutofu saad muidugi ise suitsutades. Kui ei, siis on häid ja paremaid variante ka poelettidel saada.
See delikatess on iga pingutust väärt ja peagi on sul terve nimekiri sõpru, kes suitsutofule tellimusi esitavad.
Rustikaalne ja valgurikas pannitäis – parim värskete ubadega!
Leiab tunnustust meeste poolt, kes soovivad peale trenni valgurikast kõhutäit.
Kiirelt valmiv värskendav salat sobib lisandiks või ka omaette söögikorraks.
Toores peet ja bataat sisaldavad rikkalikult vitamiine ja
mineraalaineid ning aitavad sinu maksal puhastuda.
Kõrvitasaseemnetest saad olulisi mineraalaineid – samuti võitlead need parasiitidega.
Vahelduseks klassikalistele takolõõtsadele! Tacokausikesi on lihtne täita ja süüa, sest need ei lagune nii palju kui tacolõõtsad.
Hea lahendus ootamatute külaliste võõrustamiseks.
Valgurikas klassikalise Bolognese kastme abńaloog.
Sobib serveerimiseks riisi, makaronide, kinoa, hirsi või tatraga.
Aga miks mitte ka kartulipudruga.
Sobib hästi ka lasanje või ahjupasta täidiseks.
Lehtaignast saad kiirelt valmistada igasugu pirukaid ja saiakesi. Need siin on soolased tofupirukad, mis meenutavad klassikalisi lihapirukaid.
Kui oled seenesõber, täida pirukad hoopis seentega!
Maitsevad külalistele ja kaovad laualt enne kui jõuavad jahtuda.
Superlihtne ja väga maitsev toit! Bataadist saad rikkalikult A-vitamiini ja mineraalaineid. Kas teadsid, et bataat reguleerib juuksekasvu ja võitleb unehäiretega?
Sel moel valmistatud bataati söövad isegi bataadivihkajad!
Valmista juurde rikkalik salat ja naudi!
Krõbedad lillkapsanagitsad sobivad nii dippimiseks kui lisandiks paljudele toitudele.
Klassikalise riisi ja magushapu tomatikastme kombitantsiooni võid näiteks asendada päikeselise maisi-hirsipudruga.
Klassikaline pitsataigen nisujahuga.
Tee mitu portsjonit ja pane osa sügavkülma!
Sügisene kindel lemmik!
See supp toob kogu pere laua äärde kokku ja kindlustab mõnusa olemise. Nautige suppi aeglaselt ja mõnuga, jagage oma päeva parimaid hetki ja Sa tunned kuidas soojus Sinu sisse poeb…
Lihtne kuid toekas pannitäis kiudaineterikast toitu teeb sinu kõhule pai. Kiudained toetavad seedefunktsioone ja toidavad kasulikke baktereid.
Parim värsketest suvistest “beebiköögiviljadest”.
Sobib iga supi põhjaks. Kogu nädala jooksul kokku kõik brokkoli- ja lillkapsajuurikad, sellerilehed ja porrukontsud jms ning keeda pühapäevalõunaks üks maitsev supp!
Need kotletid on tõelised valgupommid, sisaldades endas
taimseid valgurikkaid koostisosi tofut ja ube.
Sobivad tavapärase “kartul-kaste” roa juurde aga ka burgeri vahele.
Need on taimsetest kotlettidest ühed “lollikindlamad”,
ei lagune ja tulevad alati välja.
Miks mitte tavapäraseid makarone veidi tervislikumaks muuta!?
Selles retseptis on kasutatud türgiube, brokkolit ja tomatit, kuid sobivad ka teised köögiviljad. Ole loov- selle lihtsa toiduga ei saa midagi valesti minna.
Seda päiksekollast omletti on sama lihtne valmistada kui klassikalist omletti.
Maitseb imeliselt ja sobib hästi nii hommiku-, lõuna, kui õhtueineks.
Milline värskendav amps! Valmib kiirelt ja valutult!
Valmista ette kausikesed erinevate täidistega ja igaüks saab valmistada endale meelepärased rullid. Proovige põnevaid maitseid ja koguge inspiratsiooni!
Miski pole selle rulli sisse pistmiseks liiga veider!
Kukeseened, puravikud, metsaseened, shampinjonid, portobelloseened – kõik need sobivad ideaalselt selle risotto valmistamiseks. Söök, mis maitseb kõigile ja mille valmistamisega saab hakkama ka algaja kokk.
Sobib ideaalselt pühapäevaseks perelõunaks või miks mitte ka
romantiliseks õhtusöögiks!
Tatar on väekas tooraine, mis sisaldab endas hulgaliselt vajaikke aineid, muuhulgas lihatoodetega samaväärse kombinatsiooni aminohappeid (valku).
Seda saab leotada ja idandada, kasutada salatites ja pajaroogades, kuid ka kõige lihtsam tatrapuder on täiesti omal kohal, kui lisada talle mõni särtsakas element kõrvale.
Glasuuritud kõrvits on pisut vürtsikas, kuid samal ajal magus, ning teeb selle lihtsa roa lihtsalt vastupandamatuks!
See vana klassika… Uskumatu, aga see saab superhea ka ilma hakklihata!
Kasuta kuivatatud sojamassi või mistahes vegan hakist.
See söök valmib ahjus ja vajab vaid pisut ettevalmistusaega.
Sobib klassikalise lihaprae asenduseks sünnipäevapeole või miks ka mitte jõulupraeks.
Soovi korral saad kõrvitsa ka eelmisel päeval valmis teha ja siis koos kartulitega vaid ahjus soojendada.
See on maitsekas tervisesalat, mis toob välja peedi parimad omadused.
Sobib lisandiks paljudele toitudele, nt kartuliroogadele ja tatrale.