Tervem  Ilusam  Elavam

Köögiviljawok

Lihtne kuid toekas pannitäis kiudaineterikast toitu teeb sinu kõhule pai.
Kiudained toetavad seedefunktsioone ja toidavad kasulikke baktereid.
Parim värsketest suvistest “beebiköögiviljadest”.

 

Kogus:

2-le

Valmistusaeg:

30  Min

Raskusaste:

KERGE

Jaga:

Koostisosad

Võrdses koguses:
porgandeid
brokkolit
lillkapsast
aedube
soola, pipart
oliivõli praadimiseks
värskeid ürte
Lisandiks riisi, tatart, kinoad, hirssi või nuudleid.

Kahe portsioni jaoks võta:
1 suur porgand
1/4 lillkapsast
1/4 brokkolit
suur peotäis aedube

 

Valmistamine

Puhasta ja tükelda köögiviljad. Mõtle läbi millega köögivilju serveerid. Need sobivad ka iseseisvalt süüa, kuid kui soovid suuremat kõhutäit, siis mõõda ja pese valmis nt. riis, kinoa, tatar või hirss. Pane see keema samal ajal kui lisad pannile lillkapsa.

Pane aedoad väikse potiga umbes 10-ks minutiks keema. Lisa keeduvette o,5 tl soola.
Pane pannile 2 spl oliivõli ja kuumuta seda pisut (ettevaatust temperatuuriga – oliivõli sobib ainult madalal kuumusel passeerimiseks).
Pane pannile tükeldatud porgand ja kuumuta seda tugevamal kuumusel aeg ajalt segades u. 5 minutit.

Lisa pannile lillkapsas, sega porgandiga ja kuumuta tugevamal kuumusel mõned minutid.
Lisa pannile brokkoli ja sega pannitäis läbi. Puista peale soola, pipart ja küüslaugupulbrit, lisa u. 50 g vett ja pane pannile kaas peale.  Lase köögiviljadel  u. 10 minutit madalal kuumusel podiseda ja lisa siis aedoad. 
Sega kõik läbi ja jäta veel mõneks minutiks kaane alla küpsema. 

Testi noaotsaga köögiviljade küpsusastet. Jälgi, et need üle ei küpseks – väike krõmps käib värskuse juurde.

Puista söök üle eelistatud ürtidega ja serveeri koos riisi, nuudlite, tatra, kinoa, hirsi vms.

Nipid

*Köögivilljavalikut võid täiendada või muuta vastavalt oma soovile ja võimalustele.

*Sobivad ka külmutatud köögiviljad –  sellisel juhul pane kõik korraga pannile ja kata pann kaanega. Vahepeal sega ja maitsesta. Valmimisaeg võib erineda värskete viljade valmimisajast.