Tervem  Ilusam  Elavam

Paneeritud lillkapsas magushapus kastmes

Krõbedad lillkapsa”nagitsad” klassikalises magushapukastmes maitsevad ehk kõige paremini valge riisisga, kuid proovi vahelduseks ka täisterariisi, hirssi või kinoad.
Sobib hästi ka suuremale seltskonnale pakkumiseks.

Kogus:

4-le

Valmistusaeg:

50 min

Raskusaste:

KEERUKAM

Jaga:

Koostisosad

1 keskmine lillkapsas

Taigen
240 ml piima
125 g nisujahu või GV jahusegu
1 tl soola

Magushapu kaste
3 küüslauku
3 cm jupp ingverit
120 ml apelsinimahla
50 g pruuni roosuhkrut või kookossuhkrut
20 ml õunaäädikat või sushiäädikat
60 ml sojakastet
2 spl maisitärklist
1 keskmine tšillikaun või tsillipulbrit (vali vürtsikus vastavalt eelistusele)
100 g külma vett
(Oliiv)õli praadimiseks
1 tl seesamiõli
Seesamiseemneid
Rohelist sibulat

Valmistamine

Pane ahi sooja.
Sega taigna koostisosad kokku.
Eralda lillkapsa õisikud juure küljest ja lõika pooleks. Suuremad tükid võid veel omakorda poolitada. Kasta lillkapsa tükid ükshaaval taignasse ja aseta lõikepind allpool, küpsetuspaberiga kaetud pannile.
Küpseta ahjus tavareziimil u. 30 minutit. Ära üle küpseta, siis muutuvad nagitsad liiga kõvaks! Võid proovida küpsusastet hambatiku või terava otsaga noaga.

Tee ettevalmistused lisandi keetmiseks (riis, hirss või kinoa) ja pane pott tulele, kui oled köögiviljad kastme jaoks tükeldanud ja hakkad neid praadima.

Kastme valmistamiseks kuumuta peeneks hakitud sibul pannil oliivõlis klaasjaks.
Lisa purustatud küüslauk ja peeneks hakitud ingver ning suhkur. Hauta segu 5 min.  Ära lase segu kõrbema minna, pigem lisa natuke vett.
Sega apelsinimahl, sojakaste ja äädikas ning vala pannile.
Sega maisitärklis külma! veega ja vala vaikselt segades pannile. Sega kuni segu pakseneb. Vajadusel reguleeri paksust vee või täiendava tärklisega. Lisa seesamiõli ja maitsesta kaste lõplikult vastavalt oma eelistustele. 

Tõsta lillkapsad kaussi ja vala üle magushapu kastmega. Puista üle tükeldatud rohelise sibula ja seesamiseemnetega.

 

Nipid

*Kasuta kindlasti maisitärklist, sest kartulitärklis muutub pikaaegsel kuumutamisel venivaks.

*Vala kaste nagitsatele vahetult enne serveerimist, siis säilitavad nagitsad oma krõbeduse.

Head isu!