Tervem  Ilusam  Elavam

Lillkaspanagitsad

Krõbedad lillkapsanagitsad sobivad nii dippimiseks kui lisandiks paljudele toitudele.
Klassikalise riisi ja magushapu tomatikastme kombitantsiooni võid näiteks asendada päikeselise maisi-hirsipudruga.

Kogus:

2-le

Valmistusaeg:

30  Min

Raskusaste:

KESKMINE

Jaga:

Koostisosad

1/4 lillkapsast
50 g maisitärklis
20 g maisijahu
20 g kaerajahu 
100 g soja-või kaerapiima või vett
karrit
kurkumit
küüslaugupulbrit
soola
maitsepärmi
hirsihelbeid
Praadimiseks kuumust kannatavat õli

Valmistamine

Sega jahud ja maitseained omavahel ning lisa vedelik. Sega ühtlaseks ja jäta paisuma seniks kuni lillkapsast ette valmistad.

Eralda lillkapsaõisikud lillkapsa tüve küljest. Lõika iga õisik pooleks. Mõlemast poolikust lõika omakorda ümaram külg maha, nii, et jäävad u. 1 cm paksused lillkapsaviilud. Järelejäävat lillkapsapuru saad kasutada lähipäevadel lillkapsariisi või kotlettide, suppide valmistamiseks. Samuti sobib see hästi värskesse salatisse.

Nüüd on aeg kontrollida, kas taigen on sobiva paksusega. Sega seda ja katsu ette kujutada, kas see võiks lillkapsaõisikute külge pidama jääda. Üldiselt on sobiv paksus umbes hapupiimalaadne. 
Vala väiksesse kaussi paneerimiseks hirsihelbeid.

Kuumuta pannil suur supilusikatäis kookosõli või mõnda muud kuumust taluvat õli (ära kasuta oliivõli, sest selle suitsemispunkt on küllalt madalal).
Keera nüüd kuumus keskmisele tugevusele. Kasta lillkapsaõisikud ükshaaval taignasse ja seejärel hirsihelvestesse ning aseta kuumale pannile. Kui sulle tundub, et taigen on siiski liiga vedel, lisa natuke jahu; kui tundub, et taigen on liiga paks, siis lisa ettevaatlikult pisut vett. 
See taju tekib väikse kogemusega.

Kui kõik õisikud on pannil, siis keera kuumus maha ja lase neil mõned minutid vaikselt küpseda. Vahepeal piilu, kas on aeg need ümber pöörata. Peale ümberpööramist lisa natuke õli ja keera kuumus taas keskmiseks. Nüüd on vaid aja küsimus kui nagitsad vamis saavad! Kui soovid maitsekamat varianti, siis puista soojad nagitsad veel üle küüslaugupulbriga (NB! mitte segi ajada küüslaugusoolaga!) või mõne muu maitseainega.
Kui soovid kasutada nagitsaid salatis või tortillas näiteks kana asendajana, siis võid riputada neile broilerimaitseainet.

 

Nipid

*Kui sul ei ole parasjagu maisi-või kaerajahu, siis võid need vabalt asendada kikerhernejahu või nisujahuga.

*Piimaga taigen saab toitainerikkam, kuid võid kasutada ka vett.

*Maitseainetega võid samuti mängida, et saada erinevat stiili maitsestusega nagitsaid. Proovi näiteks BBQ maitseainet või vahemere ürte. 

Head isu!