Pasta köögiviljadega

Miks mitte tavapäraseid makarone veidi tervislikumaks muuta!?
Selles retseptis on kasutatud türgiube, brokkolit ja tomatit, kuid sobivad ka teised köögiviljad. Ole loov- selle ligtsa toiduga ei saa midagi valesti minna.

Kogus:

3-le

Valmistusaeg:

30  Min

Raskusaste:

KERGE

Jaga:

Share on facebook
Share on email
Share on print

Koostisosad

150 g spiraalmakarone või ükskõik milliseid makarone (kuivkaal)
150 g türgiube
150 g brokkolit
0.5 keskmist sibulat
1 -2 küüslauguküünt
6-8 kirsstomatit või 1 suur tomat.
Soola
Musta pipart
Praadimiseks (oliiv-)õli
Paprikapulbrit
Basiilikut
Pestot
Puljongifondi või puljongimaitseainet

Valmistamine

Tükelda türgioad 2-3 cm tükkideks või kasuta külmutatud ube. Eralda brokkoliõisikud väiksemateks ja poolita kirsstomatid (või tükelda suur tomat 2-3 cm tükkideks). 
Haki sibul ja küüslauk.

Pane makaronide jaoks vesi valmis ja kaalu makaronid. 

Kuumuta pannil keskmisel kuumusel 2 spl oliivõli. 
Pane pannile tomatitükid ja passeeri neid kuumas õlis paar minutit. Lisa must pipar. Lisa sibul ja küüslauk ning sega kõik läbi. 

Nüüd on aeg panna makaronide jaoks vesi keema ja lisada keevasse vette makaronid ja pisut soola.

Jätka köögiviljadega. Lisa pannile oad ja brokkoli ja kuumuta keskmisel kuumusel segades mõni minut. Pane pannile kaas peale ja jäta küpsema. Vajadusel lisa sorts makaronide keeduvett.
Ära brokkolit sodiks küpseta- siis laguneb see segades pudruks.
Kui makaronid on keenud, sega need köögiviljadega kokku, puista peale basiilikut(või mõnda muud meelepärast ürti) ja naudi. 

Nipid

*Seda toitu võid teha rohkem valmis, sest seda on lihtne järgmisel päeval soojendada või tööle kaasa võtta.

*Võimalusel kasuta täisterepastat – selles on rohkem vitamiine ja kiudaineid.


Head isu!