*Kastme tegemiseks läheb vilumuse tekkimisel umbes sama kaua aega, kui lisandi keetmiseks (kui köögiviljad on hakitud ja valmis pandud), kuid kui teed seda esimest korda, pane lisand keema umbes poole kastme valmistamise
protsessi ajal (näiteks peale küüslaugu ja läätsede lisamist).
*Kaste võib valmis saada ka enne lisandit, sest see seisab kaane all soe ja maitsed ühtlustuvadki paremini.
*Maitsestades seda põhiretsepti teiste maitseainetega, saad luua täiesti uue maitsenüansi ja luua vaheldust:
-masala maitseainega saad kreoolipärase kastme,
-5-vürtsi seguga saad aasiapärase kastme,
-pitsamaitseaine või ürtidega (tüümian, pune, petersell, rosmariin vms) saad itaaliapärase kastme.
Sellisel juhul võid põhiretseptist välja jäta vürtsika suitsupaprika ja tšillikastme, muidu tuleb toit liiga vürtsikas.
*Kastme saad valmistada ka ilma läätsedeta, kuid läätsed annavad sellele roale olulise valgukomponendi.
Soovi korral võid läätsed asendada riivitud porgandi, hakitud baklazaani
või suvikõrvitsaga.
*Sojagraanulite asemel võid kasutada ka vegan hakist (nt. Naturli Soy Mince)
*Ole loominguline! Kui segad kastme keedetud riisiga kokku, saad plovitaolise söögi. Sama kastet võid kasutada ka lasanje või ahjupasta tegemiseks või canellonide täitmiseks.