Tervem  Ilusam  Elavam

Tomatine läätsesupp

Läätsed ei pruugi olla igaühe lemmikud, kuid see supp annab neile veel ühe võimaluse. Läätsed on kiudainerikkad ja sisaldavad palju rauda ja teisi mikroelemente. Üks paremaid lahendusi saada kvaliteetset valku! Nagu ikka supiga – tee topeltkogus, sest seda on mugav soojendada.

Kogus:

4-le

Valmistusaeg:

50  Min

Raskusaste:

KERGE

Jaga:

Koostisosad

1 porgand
1 keskmine sibul (koorimata)
1-2 küüslauguküünt (koorimata)
1 sellerivars
1 puljongikuubik
3-4 loorberilehte
5-6 tera vürtsi

2-3 dl shimeji seeni
1/3 paprikat 
19 kirsstomatit
75 g rohelisi läätsi
1 suur kartul
2-3 sl oliiviõli
1 spl puljongifondi (valikuline)
matiserohelist (till, roheline sibul, petersell)
maitseaineid (kartulimaitseaine, paprikapulber, küüslaugupulber, lihamaitseaine, rosmariin, küülsaugupipar )

Valmistamine

Pane keema 2 l vett. Lisa sinna terve sibul, küüslaugud, sellerivars, loorber, vürts ja puljongikuubik. Seni kuni puljong madalal tulel ilma kaaneta keeb, haki porgand kuubikuteks ja lisa puljongisse. Kui puljong on uuesti keema tõusnud, lisa läätsed.
Tükelda nüüd pakrika ja kartul kuubikuteks ja puhasta shimeji seened. 
Kui läätsed on u. 15 min keenud, lisa paprika, kartul ja seened. Keeda 10 minutit ja lisa poolitatud kirsstomatid.  Tõsta supist välja terve sibul, küüslaugud ja seller. Koori ja haki need väiksemaks ja lisa tagasi supi juurde. Keeda veel u. 5 min. või kuni läätsed on pehmed ja paisunud. 
Lisa nüüd maitseained ja oliiviõli. Vajadusel lisa keevat vett sobiva paksusega supi saavutamiseks. Maitsesta vastavalt oma soovil ja kõige lõpus lisa hakitud maitseroheline. 

Nipid

*Võid kasutada ka teist värvi läätsi, kuid arvesta erineva keemisajaga. 
*Shimeji seente asemel võid kasutada ükskõik milliseid seeni.

Head isu!