Tacokausid on heaks alternatiiviks klassikalistele tacolõõtsadele. Pealegi hoiavad need täidetuna paremini tasakaalu ja täidis ei vaju küpsedes välja.
Paku neid oma külalistele kiireks eineks.
4-le
20 min
20 tacokaussi
30 kirsstomatit või 4 keskmist tomatit
200 g konservube
150 g konservmaisi
100 g spinatilehti
1 keskmine sibul
2-3 küüslauguküünt
150 g salsakastet, tsillikastet või tomatipüreed
100 g vegan juustu
Soola
Musta pipart
Paprikapulbrit
Basiilikut või peterselli
Tükelda tomatid suupäraseks ning haki sibul ja küüslauk.
Kuumuta sibulat pannil oliivõlis, kuni see muutub kergelt klaasjaks ja lisa siis küüslauk. Jahvata pannile musta pipart.
Pese hoolikalt konservoad (ükskõik mis värv või sort sobib) ja nõruta mais.
Lisa oad ja mais pannile ja sega läbi. Kui segu keema tõuseb, lisa salsakaste (või tšillikaste või tomatikaste). Maitsesta soola ja paprikapulbriga.
Aseta tacokausside põhja spinatilehti ja tõsta sellele valminud täidis. Jäta ruumi värsketele tomatitükkidele! Puista kõik üle riivitud vegan juustuga ja tõsta mõneks minutiks 200 kraadisesse ahju, kuni tacokausside servad pruunistuvad.
Serveerimisel puista üle värskelt hakitud basiiliku või peterselliga – valik on sinu!
*Tomatikaste on alternatiiviks vähemvürtsikale täidisele ja annab võimaluse ise vajadusel vürtse lisada. Samuti on see heaks variandiks kui sul salsakastet parasjagu pole. Siis võid segule lisada ka natuke paprikatükke ja tulisuse saamiseks kasutada tšillipulbrit või cayenne pipart.
*Sama täidisega võid täita ka tacolõõtsad.