Selle kastme kasutusviisid on lõputud.
Sobib nii nuudlitele kui riisile, kotlettidele, nagitsatele jne.
4-le
20 min
Tomatipasta
Ingver
Sibul
Küüslauk
Tšilli
Riisiäädikas
Maisitärklis
Seesamiõli
Vesi
Haki sibul, küüslauk, ingver ja tšilli hästi peeneks (peaaegu pastaks). Võid kasutada ka purustajat.
Passeeri segu kergelt pannil madalal kuumusel seesamiõlis (või mingis muus õlis), aga ole ettevaatlik, et segu kõrbema ei läheks (vajadusel lisa pisut vett). Lisa pannile suhkur ja karemelliseeri seda veidi.
Lisa tomatipasta ja riisiäädikas ja sool. Sega eraldi topsis vähese külma veega maisitärklis ja vala pannile (samal ajal segades). Lase tärklisel paisuda.
Maitse nüüd kastet ja lisa vajadusel soola, suhkrut, äädikat või tšillipulbrit (sobib ka Cayenne pipar)
*Lihtsama alternatiivina võid kasutada kastme valmistamiseks valmis tšillikastet- sel juhul lisa suhkrut ja tšillit vastavalt vajadusele lõpupoole.
*Selle kastme puhul on on oluline, et kõik 4 maitset: magus, soolane, hapu ja mõru, tuleksid võrdselt esile. Maitse viimistlemisel katsu tunnetada, millist neist on puudu ja lisa seda. Siis maitse uuesti ja vajadusel täienda.
*Võid kastet valmistada korraga suuremas koguses – see säilib hästi külmkapis ning sobib paljudele toitudele lisandiks või maitsestamiseks.