Kreemine kaste sobib ideaalselt pastale aga tegelikult kuhu iganes.
Jahtunult naudi seda tipina koos tortilla krõpsudega.
Tugev soovitus on valmistada seda topeltkogus, sest usu, sa sööd selle paari päevaga nii või teisiti lihtsalt ära.
4-le
40 min
200 g kartuleid
100 g porgandeid
20 g maitsepärmi
80 g külma vett
1 tl soola
50 g maitsetut õli
0,7 tl õunaäädikat
Lõika kartulid ja porgandid u. 2 cm tükkideks ja pane veega keema. Keeda kaane all väiksel tulel u. 15 min või kuni tükid on pehmed. Kurna vesi ära ja vala tükid blenderisse või saumiksriga töötlemiseks sobivasse anumasse.
Lisa kõik ülejäänud koostisosad ja blenderda ühtlaseks kreemjaks massiks.
Maitse ja vajadusel täienda maitset vastavalt oma eelistustele.
Kasuta kuumalt pastakastmena, lasanje või vormiroa katteks. Jahtunult sobib tipikastmeks.
Säilib külmkapis 4-5 päeva (kui just ära ei söö).
*Selle kastme tegemisel kasuta kindlasti maitsetut õli – kõik maitsega õlid, sh oliivõli, ei sobi siia.
*Parima tulemuse saad nn. pudrukartulitest, sest need on tärkliserikkamad kui salatikartulid.