Mõnusalt värske ja kreemine kaste sobib enamus salatite kõrvale aga ka näiteks omleti juurde. (Vvt. retsepti), või tortilla täidisesse. Seda saab edukalt kasutada dipikastmena köögiviljade või krõpsude juurde.
Kogus:
2-le
Valmistusaeg:
15 min
Raskusaste:
KERGE
Jaga:
Share on facebook
Share on email
Share on print
Koostisosad
1 keskmine avokaado 100 ml maitsestamata jogurtit 1 väike küüslauk 1 spl sojapiima 0.5 sidruni mahl 1 spl oliivõli 1 tl maitsepärmi Peotäis värsket basiilikut Musta pipart Soola
Valmistamine
Pane kõik koostisosad blenderisse või kasuta saumiksrit. Vajadusel reguleeri kastme paksust sojapiimaga. Maitsesta soola ja pipraga.
Nipid
*Säilita külmkapis võimalikult õhukindlalt, kuna avokaado kipub hapniku käes oksüdeerima ning kaste võib omandada hallika tooni. See on siiski söögikõlbulik paar päeva.