Superlihtne ja väga maitsev toit! Bataadist saad rikkalikult A-vitamiini ja mineraalaineid. Kas teadsid, et bataat reguleerib juuksekasvu ja võitleb unehäiretega?
Sel moel valmistatud bataati söövad isegi bataadivihkajad!
Valmista juurde rikkalik salat ja naudi!
2-le
50 Min
Igale sööjale pool keskmist bataati,
näljastele terve bataat.
Värskeid salveilehti või muid ürte
Soola
Musta pipart
Oliivõli
1-2 küüslaugupead
Pese ja poolita bataadid. Säti need lõikepind ülespoole küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile. Säti bataatide lõikepinnale salveilehed, puista peale soola ja musta pipart ning piserda üle oliivõliga.
Lõika küüslaugupeadel tipp maha ja pritsi samuti üle oliivõliga. Aseta need bataatide sekka pannile.
Küpseta 220 kraadises ahjus u. 40 minutit või kuni bataat on noaga torgates pehme.
Serveerides pigista küpsenud küüslauk kestadest välja ja määri bataadi pinnale. Serveeri salati või muu meelepärase lisandiga.
*Järelejäänud bataat on maitsev ka järgmisel päeval. Võid selle tükeldada näiteks värskele salatile lisaks või blenderdada koos avokaadoga maitsvaks kastmeks.