Aasiahõnguga toit, mida saad vastavalt oma eelistusele täiendada erinevate köögiviljadega. Vali Sulle sobiv vürtsikuse aste või pane ennast proovile!
Serveeri riisi või nuudlitega.
4-le
30 Min
1 porgand
0,5 paprikat
4-5 lillkapsa- või brokkoliõisikut
5-6 keskmist šampinjoni
120 g tofut
250 ml kookoskoort
0,5 laimi mahl
4-5 kaffirlaimi lehte
5+ tl punase karri pastat
kurkum
2-3 cm ingverijuurt ribastatud või hakitud
sool
roheline sibul
Alusta lisandi ettevalmistustest. Pese ja pane keetmiseks valmis riis või potitäis vett nuudlite keetmiseks. Enamasti võtab riisi keetmine sama kaua aega kui karri valmistamine (ettevalmistatud köögiviljaga), kuid kui valmistad seda sööki esmakordselt, siis võid riisi keema panna ka poole karri valmistamise ajal.
Lõika köögiviljad suupärasteks tükkideks. Ära haki liiga väikseks, muidu võivad need liiga pehmeks keeda. Tofu lõika cm kangideks või kuubikuteks.
Pane lillkapsa- või brokkolitükid väiksesse potti ja vala üle keeva veega. Pane kaas peale ja jäta mõneks minutiks pehmenema.
Kuumuta wokpannil oliiviõli ja lisa sinna järjest porganditükid, šampinjoniviilud ja paprika.
Teisel pannil prae tofutükid krõbedaks ja maitsesta soolaga. Kurna lillkapsas/brokkoli ja vala wokpannile. Lisa ingveriribad, kaffirlaimi lehed, kurkum ja karripasta ning sega kiirelt läbi.
Vala üle kookoskoorega ja maitsesta laimimahlaga. Kuna kookoskoor on üsna rammus, siis võid seda pikenda veega. Vajadusel lisa karripastat. Vala krõbedad tofutükid kõige peale ja puista üle hakitud rohelise sibulaga.
Serveeri keedetud riisi või nuudlitega.
*Muuda julgelt köögiviljade kooslust. Võid lisada ka türgiube, sparglit, suvikõrvitsat.
*Šampingonide asemel võid kasutada ka shimeji seeni, austerservikuid või Shiitake seeni.
*Kookoskoor on rammusam kui kookospiim ning soovi korral võid asendada selle retseptis kookospiimaga.
*Võid kasutada ka rohelist või kollast karripastat, kuid need on erineva vürtsikusega – lisa vähehaaval ja maitse.