Tervem  Ilusam  Elavam

Värskekapsahautis

See vana klassika… Uskumatu, aga see saab superhea ka ilma hakklihata!
Kasuta kuivatatud sojamassi või mistahes vegan hakist. Serveeri koos keedetud kartuli või kartulipudruga.

Kogus:

4-le

Valmistusaeg:

40  min

Raskusaste:

KERGE

Jaga:

Koostisosad

0.5 keskmist kapsapead
150 g veganhakist Naturli
1 suur sibul
1 küüslauguküüs
1 puljongikuubik
lihamaitseaine
sool
värske till

Valmistamine

Tee ettevalmistused lisandiks ja pane kartulid keema.
Samal aja kui kartulid keevad, haki värske kapsas u 2 cm ribadeks ja poolita need. Viiluta sibul ja haki küüslauk. Kuumuta pannil oliiviõli ja prae selles kergelt külmutatud veganhakist. Kui kasutad kuivatatud hakist, siis vähenda kogust poole võrra ja pane kuiv hakis vähese veega ligunema.

Lisa pannile sibul ja mõne minuti pärast ka küüslauk. Sega kiirelt läbi ja lisa kapsas (ja leotatud hakis kui kasutad seda varianti). 
Murenda hulka puljongikuubik ja lisa maitseained. Lisa pool klaasi vett ja jäta madalal kuumusel kaane alla hauduma seniks kui kartulid keevad. Vahepeal jälgi ega vesi ei ole ära keenud ja vajadusel lisa.  Valmistoit puista üle tilli või muu meelepärase maitserohelisega. 

Nipid

*Tavalise peakapsa asemel võid kasutada ka käharkapsast või kasvõi punast kapsast.
*Ära keeda kõike vedelikku hautisest välja- jälgi, et hautis jääks piisavalt mahlane.

Head isu!