šokolaadikook, mida saad täiendada ja serveerida ka tordina. Klassikalised maitsed, millega ei saa eksida!
24 cm vorm
40 min
250 g nisujahu või GV jahusegu
100 g mandlijahu
30 g kakaopulbrit
40 g tumedat šokolaadi
160 g suhkrut
230 ml õli
1 spl õunaäädikat
1 spl linaseemnejahu (jahvatatud linaseemneid)
3 spl vett
2 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soodat
vaniljesuhkrut või-pastat
näpuotsaga soola
Sega linaseemnejahu veega ja jäta paisuma.
Sega omavahel kuivained ja lisa õli ning sulatatud šokolaad. Lisa ka ülejäänud koostisosad.
Lisa paisunud linaseemnejahu ja sega tainas ühtlaseks.
Vala küpsetuspaberiga kaetud vormi.
Küpseta u. 40 minutit 180 kraadises ahjus.
Serveeri kirsimoosi ja vahukoorega.
*Sobib ka tordi valmistamiseks. Lõika kook 2-3 kettaks ja pane kihtide vahele moosi. Kaunista pealt vahukoore, marjade ja šokolaadilaastudega.
*Kui oled tõeline šokohoolik, siis pane kihtide vahele pähklikreemi (Nutella) ja kata kook šokolaadiglasuuriga. Kaunista marjadega.