Päikesekeeks! Mure ja suussulav maisipolentameeks kaob laualt kiiresti.
Täidiseks võid lisada mustikaid või kirsse.
24 vm vorm
40 min
125 g maisimannat ehk polentat
100 g mandlijahu
150 g nisujahu või GV jahu
2 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soodat
70 g tuhksuhkrut
120 g õli (kookos-, mandli-, kreeka pähkli, maapähkliõli vms)
120 ml taimset piima
120 ml taimset jogrtit
1 suure või 2 väiksese sidruni riivitud koor
60 ml värskelt pressitud sidrunimahla ( 1 suur sidrun)
1 tl vaniljeekstrakti
soola
Vahtrasiirupit segatud värske sidrunimahlaga – koogi immutamiseks peale ahjust väljavõtmist.
Sega kuivained omavahel ühtlaseks.
Lisa toasoojad vedelikud, õli ja teised koostisosad. Sega ühtlaseks.
Vala küpsetuspaberiga kaetud vormi või korralikult määritud keeksivormi.
Taigna sisse võd segada või peale panna külmutatud marju.
Soovi korral võib ahjust võetud koogi valada üle vahtrasiirupi-sidrunimahlaseguga.
*Kooki saab edukalt kasutada tordi valmistamisel biskviitpõhja asemel. Valis sobiv vorm ja vajadusel tee topeltkogus.