Tervem  Ilusam  Elavam

Õunastruudel

See lihtne õunastruudel valmib kui võluväel! Sobib pühapäevaseks “brunchiks” ning alati kui vajad kiiret lahendust magusaisu kustutamiseks või külaliste võõrustamiseks.
Hoia vaid pakk külmutatud lehttaigent sügavkülmas varuks!
 

Kogus:

4-le

Valmistusaeg:

60 min+30 min

Raskusaste:

KERGE

Jaga:

Koostisosad

250 g külmutatud pärmi-lehttaigent
4-5 keskmist õuna
Kaneeli
Suhkrut
Kardemoni
Sidrunimahla

Valmistamine

Võta lehttaigen umbes tunniks sulama.
Sulanud lehttaigen rulli 2-3 korda suuremaks, ristkülikukujuliseks (vertikaalselt enda ette).

Viiluta õunad paksemateks viiludeks ja aseta kahes reas kerge ülekattega taigna keskele vaalu.  Jäta vaalu mõlemast otsast 2 cm tühjaks, et saaksid hiljem taignaserva õuntele katteks tõsta.

Nüüd lõika noaga õuntevaalu külgedele jääv taignaosa servadest u. 3 cm kaupa horisontaalselt lahti. Nii jäävad sul taignaservadesse justkui 3 cm “narmad”. Ära lõiget siiski päris õunavaaluni tee, muidu võib täidis välja vajuda.

Nüüd tõsta ülemine taignaserv õuntevaalu otsas õunte peale ja hakka “taignanarmaid” vaheldumisi õuntevaalu peale tõstma. Paremalt ja vasakult, paremalt ja vasakult…. kuni jõuad alla välja. Enne kui viimased “narmad” peale tõstad, kata taignaga õuntevaalu alumine ots. Nüüd põimi viimased narmad ja stritsel ongi valmis.

Kasuta kahte suurt spaatlit ja tõsta struudel paberiga kaetud ahjuplaadile. Kui soovid võid struudli piimaga üle pintseldada ja puistata peale mandlilaaste. 
Küpseta 200 kraadises (täpsusta temperatuuri lehttaigna pakendilt) ahjus u. 15 min või kuni struudel on kuldpruun. 

Serveeri jäätise või vaniljekastmega või söö niisama!

Nipid

*Võid kasutada ka klassikalist lehttaigent, siis jääb struudel krõbedam ja muredam.

*Võimalusel kasuta hapukaid õunu (nt. Antonovka). Kui õunad on magusamad, siis võid pigistada õuntele pisut sidrunimahla.

*Kui soovid, võid lehttaigna valmistada ka ise. Vaata retsepti siit.

Head isu!