Tervem  Ilusam  Elavam

Karamelline tofu-šokolaadikook

Selles koogis on kõike mida üks magusasõber ihkab! Krõbe küpsisepõhi, karamelline maitsenüanss, siidine tofutäidis ja pehme šokolaadikate. Enam paremaks minna ei saa! 
 

Kogus:

10-12-le

Valmistusaeg:

90 min

Raskusaste:

KEERUKAM

Jaga:

Koostisosad

Põhi
200 g digestive küpsiseid
30 g taimset võid
0,5 tl kardemoni
0,5 tl kaneeli

Karamellikiht
150 g fariinsuhkurt
50 g taimset võid
200 g kaerakoort
150 g hakitud röstitud metspähkleid

Tofukiht
350 g siiditofut
400 g kookoskoort või kreeka jogurt
50 g suhkrut
30 g zelatiini
1-2 tl vaniljeekstrakti
2-4 spl Amaretto likööri

Glasuur
150 g tumedat šokolaadi
30 g taimset võid
100 g mandlipiima
10 g kakaopulbrit
Kaunistamiseks pähkleid

Valmistamine

Purusta küpsised ja sega sulatatud või ja maitseainetega.
Suru lahtikäiva koogivormi põhja (26 cm) ning pane külma.

Sulata paksupõhjalises kopsikus ettevaatlikult suhkur ja või. Lisa nüüd kaerakoor ja sega ühtlaseks. Kuumuta kuni segu on parajalt paks. Vala hulka hakitud röstitud metspähklid. Vala nüüd segu küpsisepõhjale ja pane siis uuesti külma.

Vahusta siiditofu kookoskoore või jogurti ja suhkruga ühtlaseks massiks. Lisa liköör ja vanilje. Vajadusel maitsesta vastavalt eelistusele.
Lisa zelatiinile veidi vett ja lase sellel paisuda. Seejärel sulata paisunud zelatiin vesivannil madalal temperatuuril. Nirista sulanud zelatiin tofusegule, seda samal ajal vahustades. Valminud kreem vala koogivormi kolmandaks kihiks. 

Kui kook on tahkunud (paari tunni pärast), siis sulata šokolaad. Lisa sellele või, piim ja kakao ning sega ühtlaseks. Vala saadud segu koogile katteks. Kuna kook on külm, siis võib segu kiirelt kaotada oma voolavuse- seega tegutse kindlameelselt ja aega raiskamata. Kaunista kook pekanipähklipoolikutega või muude meelepäraste pähklite või füüsalitega.
Kook on valmis serveerimiseks peale viimase kihi tahkumist, umbes tunni pärast.

Nipid

*Kui soovid kasutada glasuuris piimašokolaadi, siis võib kook liiga magus jääda. Pigem eelista võimalikult tumedat šokolaadi. 

*Zelatiini asemel võid kasutada agar-agarit, kuid see tekitab kerge muutuse maitsenüansis. 

*Kookoskoor võiks olla siidine (nt. Santa Maria kookoskoor) , siis jääb tofukiht kõige kreemisem. Kui kasutad naturaalset kookoskoort (see mis seistes kihistub), võib koogi konsistents jääda tahkem ja maitse intensiivsem. 

*Digestive küpsiste asemel võid jõulude ajal kasutada ka piparkooke.