Tervem  Ilusam  Elavam

Banaanimuffinid

Muffinid, mida saad täiendada vastavalt oma soovile mustikate, vaarikate, pähklite või šokolaadiga. Hõrgult muredad ja kehale leebed.

Kogus:

6-8 tk

Valmistusaeg:

30-40  Min

Raskusaste:

Keskmine

Jaga:

Koostisosad

100 g nisujahu või GV jahusegu
55 g kaerahelbeid
70 g mandlijahu
0,5 tl kardemoni
vaniljesuhkrut või -pastat
näpuotsaga soola

170 g küpseid banaane
10 g 55 g õli
60 g suhkrut
10 g mett
90 ml taimset piima
1 spl linaseemnejahu (jahvatatud linaseemneid)
1 tl psülliumit

100 g maitsestamata jogurtit
0,5 spl küpsetuspulbrit
0,5 tl soodat
0,5 tl õunaäädikat

1 dl vahustatud kikerherne konservvedelikku (aquafaba)
mandlilaaste, hakitud pähkleid, šokolaaditükke või marju vastavalt soovile

Valmistamine

Valmista ette muffinipann – määri see hoolikalt taimse rasvainega.

Sega linaseemnejahu ja psüllium toasooja piimaga ja jäta paisuma.


Sega küpsetuspulber, sooda ja äädikas jogurtiga ja jäta paisuma.


Vahusta kikerhernevedelik kõvaks vahuks ja jäta ootele.


Sega omavahel jahud, sool ja kardemon. Purusta banaanid kahvliga ühtlaseks pastaks ja lisa jahusegule. Lisa ka õli, suhkur ja mesi. Lisa piimasegu ja jogurtisegu ja sega tainas ühtlaseks.

Viimasena lisa vahustatud kikerhernevedelik ja sega taigen õrnalt ühtlaseks. Väldi üleliigset segamist!


Tõsta nüüd pool taignast muffinivormidesse (pool vormi) ja lisa marju või shokolaaditükke. Tõsta teine pool taignast marjade peale ja puista üle pähklipuru või mandlilaastudega.

Küpseta kuni on ilusad pruunid (u. 30-40 min) ja kaunista soovi korral tuhksuhkruga.
Parimad soojalt aga maitsvad ka järgmisel päeval.

Nipid

*Täida muffineid erinevate marjade, pähklite või šokolaaditükkidega.

*Jõulude ajal lisa muffinitele piparkoogimaitseainesegu ja õunatükikesi.